Biografija
Rizah-Rizo Lukačević (RIZZO RUŽA)

 

Prvi javni nastup desio se 1993/04. god. Na šlageru sezone sa grupom ”Rajska ruža” i pjesmom ”Spomenari”.

 

* 1996. osniva se grupa ”Sarajevska ruža” i prvi album ”Živimo zbog ljubavi”, 200 reklamnih CD-ova

 

* 1998. grupa ”Sarajevska ruža” izdaje i drugi album pod nazivom ”Kao i lani” i u toku 4 poratne godine održala je niz malih klupskih nastupa i u tom vremenu ostvarila zapažen uspjeh kod medija i jednog dijela bh publike

 

* 2001. izlazi i prvi solistički CD Rizze Ruže kao nastavak rada grupe ”Sarajevska ruža”, pod nazivom ”Put do sreće”, gdje se izdvajaju hitovi ”Hadžija”, ”Kad ponoć zalupa” i veliki hit ”Stara dobra laž”, koji je i obilježio 2001. i 2002.

 

* 2003. izlazi i drugi solo album Rizze Ruže pod nazivom ”Ljubav ko vjera”, a sa njega se izdvajaju hitovi ”Moja nevjero”, ”Kada prođeš mahalom”, te duet sa Halidom Bešlićem sa pjesmom ”Sretni me dani prate”. Uz pjesme urađeno je i 6 video spotova i održan je veliki broj promotivnih nastupa u BiH i van granica BiH

 

* 2005. izlazi i treći solistićki album pod nazivom ”Bosanski lonac” koji je i najveći muzički projekat Rizze Ruže. Album je radila ekipa od 15 eminentnih bh muzičara u 4 studija (Studio ”ARS LA”, Studio ”Punkt”, Studio ”Allmanah Production” i Studio ”Nautilus”). Kompletan tok snimanja rađen je ”živo” sa ”živim” instrumentima, što predstavlja možda i najveći kvalitet ovog CD-a. Za video izdanja se pobrinula ekipa ”Contrast studios”-a i završena su dva HQ video spota. Album ”Bosanski lonac” je popraćen i 5-to minutnim dokumentarnim filmom o realizaciji kompletnog projekta.

* 2008. U Izdanju “Hayat” produkcije izlazi 4 silistički album pod imenom 19. Album je urađen u studiju TEMPO u Sarajevu, a uz Rizzu kao izvršnog producenta, Amir Lojo se potpisuje na većinu aranžmana. Album ima pet novih pjesama i četiri stara hita.

Kontakt:

email: rizzo@rizzo-ruza.com